Bretels bestellen Winkelen Achteruitrijcamera’s

Achteruitrijcamera’s

Het is best lastig om met grote voertuigen achteruit in te parkeren, dit komt voornamelijk door het verschil en verschuiving van het totale gewicht. Een vrachtwagen stuurt omgekeerd bij het achteruitparkeren bijvoorbeeld, hierdoor moet je een goed inschattingsvermogen hebben en bezitten over een sterk ruimtelijk inzicht. Hiernaast kan je ook niet altijd zien wat er in je dode hoek gebeurt, dit opent deuren aan ongelukken. De meeste ongelukken met grote voertuigen zijn ook veroorzaakt door de dode hoek, vaak rij je deze mensen aan omdat ze gewoon niet in je blikveld kwamen.

Om te voorkomen dat je met een groot voertuig een slachtoffer maakt aan de dode hoek is het mogelijk om een achteruitrijcamera te kopen. Dit is een camera die met een schermpje op je dashboard vastzit aan je bumper, zo kan je zonder je hoofd te hoeven draaien zien wat er achter je gebeurd. Dit maakt het parkeren enorm makkelijk, omdat je nu vanaf de bumper kan zien wat er achter je gebeurd. Zo hoef je geen inschattingen te maken over de hoeveelheden lengtes die je van andere objecten afzit, hiernaast komen veel camera’s, zoals een orlaco camera, met ingebouwde sensors. Deze sensoren maken geluiden wanneer je te dicht op objecten zit, hierdoor kan je makkelijker inschatten of je tegen iets aan gaat botsen.

Voor mensen met enorm grote voertuigen, zoals vrachtwagens, is het misschien beter om een draadloze achteruitrijcamera aan te schaffen vanwege de lengte van het voertuig. De draden die vastzitten aan het dashboard zijn dan niet lang genoeg om de gehele lengte van het voertuig te raken, zo kom je meters te kort. Wel is het zo dat bij een draadloze achteruitrijcamera er een kleine vertraging zit tussen het beeld wat je ziet, en wat er gebeurd. Dit komt omdat de informatie nog vanaf de camera moet verstuurd worden naar het scherm, wat een paar milliseconde duurt.