Bretels bestellen Bretels Een perfect maatpak kopen? Meten is weten!

Een perfect maatpak kopen? Meten is weten!

Een maatpak is iets wat in geen enkele herenkledingkast mag ontbreken. Maatpakken passen uitsteken op diverse gelegenheden: bruiloften, zakelijke afspraken en uitvaarten. Een strak pak is chique, maar kan ook casual gedragen worden met bijvoorbeeld sneaker. Zoals het woord maatpak al zegt, is een maatpak iemand op het lijf geschreven. Het is dus belangrijk dat het perfect zit. Hierdoor is de zoektocht naar een perfect pak niet altijd even makkelijk. Een niet perfect passend maatpak is een echte no-go! Vaak is een maatpak al verkrijgbaar vanaf €400,-.

Na het lezen van dit artikel weet je hoe je binnen 4 stappen een perfect zittend pak aanschaft.

 

  1. De mouwlengte van het overhemd.

Zowel de mouwlengte van het overhemd als het colbert moeten kloppen. Dit is een veel vergeten aandachtspunt. De juiste mouwlengte achterhaal je door uw armen langs uw lichaam te laten hangen en uw handen omhoog te kullen. De knopen van de mouwen moeten het middelpunt van de handpalmen ranken.

  1. Een perfect zittend jasjes

Een jasje moet gemakkelijk zitten. Je ziet vaak dat een colbert net te ruim of te krap zit. Het jasje moet makkelijk sluiten en niet te strak om de schouders zitten. Hoe je dit kunt testen? Stop een vuist tussen je borstkast en het jasje. Past dit niet? Dan is het colbert te strak. Is er nog veel ruimte over? Ga dan voor een kleinere maat. Een andere methode is door te letten op de schoudervulling. Deze mogen niet uitpuilen.

  1. De stijl maakt de man

De hoeveelheid knopen op het pak zijn bepalend voor de pasvorm. Hierdoor zegt het aantal knopen veel over de stijl van het pak. In 2015 zijn pakken met twee knopen erg populair. Dit zijn mooie getailleerde jasjes.

  1. De maat van de pantalon

Gekleurde sokken onder maatpakken zijn dit jaar super hip. Het is echter nooit hip, wanneer een pantalon meerdere centimeters te kort is. Een pantalon zit goed wanneer deze netjes om de benen valt en comfortabel zit. De pantalon is goed qua lengte wanneer de broekspijpen de bovenkant van uw schoenen raken, wanneer u staat. Om te controleren of de broek te strak om de benen zit, hoeft u enkel uw handen in de zaken te laten glijden. Gaat dit gemakkelijk? Dan is de broek niet te strak.

Wanneer u de juiste maten en pasvorm heeft bepaald is het nog niet af. Er komt namelijk nog veel meer kijken bij het kiezen van een pak, namelijk: kleur, voering, aantal delen waaruit het pak moet bestaat en of u een merkpak wilt. Bos Men Shop is gespecialiseerd in het maken van maatpakken. Hier kunt u een gedegen advies krijgen. Ook voor online herenkleding kopen kunt u hier terecht!  

Meer