Bretels bestellen Winkelen Geld besparen

Geld besparen

De meeste studenten krijgen het moeilijk aan het einde van de maand. Dit is het moment dat ze zo min mogelijk uit willen geven aan eten om toch elke dag überhaupt iets te kunnen eten. Toch zou het fijn zijn om aan het einde van de maand wat meer geld over te houden. Je kunt er op verschillende manieren voor zorgen dat je wat geld bespaart en wat makkelijker het einde van de maand doorkomt. Sowieso is het voor iedereen fijn om een extra zakcentje achter de deur te hebben. Het is fijn om te weten dat je niet in de schulden komt wanneer je ineens een hoop onverwachtse kosten hebt. Om deze reden zetten veel mensen van hun salaris een bepaald bedrag opzij. Dit geld gebruiken zij om te sparen voor bijvoorbeeld cadeaus, een vakantie of gewoon om wat extra geld achter de hand te hebben.

 

Helaas zijn er ook nog altijd mensen die wat meer moeite hebben met sparen. Zij kunnen niet goed geld opzijzetten, of verdienen te weinig om geld opzij te kunnen zetten. Toch kunnen ook deze mensen aan het einde van de maand wat meer overhouden.

De eerste tip om dit voor elkaar te krijgen is het bijhouden van je gewerkte uren. Veel parttime-medewerkers hebben een nul urencontract. Dit houdt in dat zij betaald krijgen hoe veel uren zij die maand gewerkt hebben. Met dit systeem kan het wel eens voorkomen dat je baas jouw gewerkte uren vergeet op te schrijven. Het is dan ook handig om je gewerkte uren nauwkeurig bi te houden. Je kunt dan zelf een salarisberekening maken. Zo heb je altijd inzicht in jouw gewerkte uren en kun je je baas erop aanspreken wanneer je te weinig salaris hebt gekregen. Dit kan je toch weer tientallen euro’s per jaar schelen.

 

Tot slot is het slim om een werkkostenregeling af te spreken met jouw baas. Dit zorgt ervoor dat je niet meer zelf je reiskosten hoeft te betalen. Bij sommige bedrijven zorgt zo’n werkkostenregeling er ook voor dat je niet meer voor je eigen lunch hoeft te betalen. Ook dit zal je enkele euro’s per week schelen. Dit komt neer op een paar honderd euro per jaar!

Dit reclame-artikel is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.