Bretels bestellen Beauty en verzorging Halve wereld over zonder in een vliegtuig te stappen? Het kan!

Halve wereld over zonder in een vliegtuig te stappen? Het kan!

Ooit gedacht om naar China te reizen? Vaak is het eerste wat je dan doet een vlucht boeken, maar wat als dat nou niet zo hoeft? Er is namelijk een mogelijkheid om via Rusland de Trans Siberië Express te nemen (TSE), dit is een treinreis die je vanaf Moskou (West) naar Vladivostok (oost) brengt en totaal meer dan 9000 kilometer aflegt. Het is een wereldberoemde treinreis waarover veel documentaires, films en boeken geschreven worden, vooral vanwege de landschappen die je tegenkomt. Er wordt namelijk gezegd dat je tijdens je treinreis van een ijskoude toendra naar de Gobiwoestijn gaat en, zoals je je kan voorstellen, hebben beide landschappen drastische verschillen.

Sinds 1916 wordt het spoor actief gebruikt, hoewel er maar een paar trajecten zijn is het mogelijk om vanaf Moskou naar Beijing te reizen met minimale overstap en wachttijd. Hiervoor moet je wel een overstap maken in Vladivostok, zelf lijkt mij dit het engst aangezien het helemaal geen grote stad is en er hoogstwaarschijnlijk geen Engels gesproken wordt. Dit wordt dus moeilijk als je bijvoorbeeld een overstap moet maken van spoor 10 naar 2, die sporen ga je niet kunnen vinden want je kan de bordjes niet lezen. Laat staan op de weg terug uit China, dan wordt het helemaal lastig.

Om dit soort problemen te voorkomen kan je gebruik maken van een reisorganisatie die de gehele reis voor je uitvogelt, zij zorgen dan voor jou overstappen en regelen gidsen onderweg die je kunnen helpen. Ook zorgen reisorganisaties ervoor dat je eten krijgt op de treinreis erheen, aangezien dit niet normaal bijgeleverd zit in je ticket. Kortom, word je tijdens je hele reis geholpen ook bij aankomst. Hierdoor ben je er dus van verzekerd dat je veilig heen en terugkomt. Als je een idee wilt krijgen over hoe deze reizen zijn verlopen voor andere mensen kan je bij een reisorganisatie kijken bij de ervaringen, voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld djoser ervaringen of shoestring ervaringen. Met behulp van andere mensen hun mening kan jij misschien beter inschatten of deze reis voor jou is.