Bretels bestellen Beauty en verzorging Human Resources in de praktijk

Human Resources in de praktijk

 Eén van de belangrijkste personen in een bedrijf is de manager van de human resources (HRM), dit schakelstuk van een persoon zorgt ervoor dat de connectie tussen het bedrijf en de werknemers gelijk blijft, dat werknemers eerlijk worden behandeld en dat alle uren en werkregelingen proper geregeld worden. Zonder een HR-departement in je bedrijf kan je rekenen op chaos en ongelijkheid op de werkvloer.

Stel je runt een makelaarsbedrijf, dit betekend dat je veel bezig bent met het bouwen van dingen in andere mensen hun huizen. Hierdoor heb je niet veel mensen op kantoor, maar werken er wel meerdere mensen op verschillende plekken er moet een samenhang zijn tussen alle werknemers van het zogenoemde makelaarsbedrijf. Een voorbeeld hiervan is als er meerdere projecten zijn bij verschillende huizen rondom Nederland, hier heb je misschien een team van 10 mensen voor. Die 10 mensen bestaan uit zowel bouwvakkers, timmermannen, schilders en misschien ook nog een loodgieter. Nu moeten die 10 mensen in groepjes van 5 rondom het land verschillende projecten uitvoeren, daarnaast hebben ze allemaal papierwerk nodig, zoals vergunningen, die daarnaast ook verschillen per klant.

Zoals hierboven staat is dit allemaal veel werk om te regelen, hiernaast moet je dit ook elke dag doen en vijf keer per week. Daarom is het handig om een HR-team te hebben op kantoor die dit allemaal kan regelen, ook kunnen hun zorgen voor de desbetreffende vergunningen en Cao’s die nodig zijn tijdens het werk. Denk bijvoorbeeld aan een klassieke bouwvergunning voor het reconstrueren van een dakkapel of het opzetten van de CAO bouw of CAO schilders wanneer je een huis moet schilderen, jou werknemers hebben ook eisen en regels waaraan ze moeten voldoen en die moeten eerst opgesteld worden op papier.

Kortom, een HR-departement is een must bij elk aannemersbedrijf vanwege het feit dat er veel verschillende dingen tegelijkertijd geregeld moeten worden. Bij al deze regelingen komt veel papierwerk kijken, wat ten koste gaat van de makelaars efficiëntie.