Tennistermen

Of je nu graag naar tennis kijkt op de tv of graag zelf een potje speelt in de zomer, het kan altijd handig zijn om een beetje verstand te hebben van de termen die gebruikt worden bij tennis. Zo kun je het spel beter begrijpen en kun je ook meepraten in het jargon van de sport. In dit artikel zullen we een aantal van de belangrijkste termen in de tennis noemen en toelichten, zodat jij ze voortaan ook kunt begrijpen en gebruiken!

Ace = Een ace is wanneer een tennisser opslaat en de tegenstander de bal niet kan raken. Je maakt dus een punt zonder dat de ander überhaupt de bal geraakt heeft, dit is vaak een krachtige, snelle bal.

Advantage = Dit begrip heeft te maken met de puntentelling. Wanneer het deuce is en een speler maakt een punt, dan heeft diegene advantage. Als diegene vervolgens nog een punt maakt, is hij of zij de winnaar, maar maakt de ander een punt dan is het weer deuce.

Game = Je wint een game wanneer je 4 punten hebt gehaald: 15, 30, 40 en ‘game’. Als je 6 games hebt gewonnen, dan heb je één set.

Grand slam = Deze titel is voor de tennisser die er in slaagt om alle vier de grandslam toernooien van één kalenderjaar te winnen, namelijk Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en US Open.

Lucky loser = Deze term klinkt natuurlijk erg grappig en wordt toebedeeld aan de geluksvogel die eigenlijk uitgeschakeld was in een kwalificatietoernooi, maar toch mee mag doen, door de uitval van een speler die wel geplaatst was.

Netservice = De naam zegt het eigenlijk al, dit is een service waarbij de bal het net raakt.

Dit waren een aantal begrippen die nuttig kunnen zijn om te weten. Mocht je nu weer helemaal enthousiast geworden zijn over tennis en weer willen spelen. De k swiss tennisschoenen en head tennisrackets zijn echt een aanrader, als je goede materialen zoekt.

Deze advertorial is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.