Bretels bestellen Bretels Wat is een extra mouwlengte precies?

Wat is een extra mouwlengte precies?

Bij lange mannen met extra lange armen komt het nogal eens voor dat de mouwen tekort zijn. Het is erg vervelend als je kleding draagt die te kort is. Herkenbaar is vast en zeker de te weinig lengte in de rug of de te korte broekspijpen en/of ook de mouwen. Mouwlengte7 is hier een oplossing voor. Het is een overhemd met een extra langere mouw. Daarnaast is het overhemd ook langer aan de onderkant dan de standaard overhemden. Bij het dragen van deze overhemden met Mouwlengte7 blijven die dan ook mooi in de broek zitten. Wil je een trui over je overhemd dragen dan kun je demouw van deze overhemden ook nog zien.

Een overhemd met de perfecte mouwlengte

Het belangrijkste aan een overhemd is dat het prettig en comfortabel draagt. Je kiest 's ochtends een overhemd en de rest van de dag voel je je heerlijk en vol zelfvertrouwen. Je weet dat je je geen zorgen hoeft te maken over je overhemd. De juiste mouwlengte speelt hierbij een grote rol. Voor iedere man, het perfecte overhemd is belangrijk. Vandaar ook de verschillende mouwlengte:

  • De manchet dient op de knik van pols en hand te vallen.
  • Als je een overhemd draagt in combinatie met een pak of colbert dient de manchet van het overhemd altijd 1 à 2 cm onder het colbert uit te komen.
  • Er zijn ook meetinstructies waarop je de juiste mouwlengte, pasvorm en maat kunt zien.

Klassieke boord overhemd

Een klassieke boord zien we bij  zakenmannen vaak en is onder de overhemden het meest populair. Het is het meest gangbaar onder een pak en in combinatie met een stropdas. De kraag staat wat wijder, waardoor het niet noodzakelijk is het overhemd helemaal dicht te knopen. Bij mensen met een breder hoofd staan de klassieke boorden met rechte punten. Een andere tip is dat je deze boord goed onder een jasje aan kan dit is stijlvol. Ook biedt de boord voldoende ruimte onder de kraag voor een stropdas. Bij een smoking wordt de klassieke boord vaak gebruikt.