Bretels bestellen Winkelen Wat is een snapback cap?

Wat is een snapback cap?

Petten zijn in heel veel soorten en maten, al die soorten petten kunnen dan ook onderling nog eens veel verschillen. De pettendragers onder ons zullen wel goed weten welke pet welke naam draagt, maar voor wie dat niet weet geven we graag wat uitleg. Een vraag die vaak gesteld wordt is wat een snapback pet nu eigenlijk is. Daarom kan je in dit artikel lezen wat een snapback pet is en wat de kenmerken ervan zijn. We vergelijken de pet ook met een ander populair soort petten, de trucker cap.

Eigenlijk is het antwoord helemaal niet moeilijk: een snapback pet is ongeveer hetzelfde als een gewone baseball cap, maar heeft aan de achterkant een plastieke sluiting waarmee de maat aanpasbaar is. De klassieke baseball pet is namelijk alleen beschikbaar in de standaard fitted caps, dat is de benaming voor de standaardmaten van petten. In de jaren tachtig begonnen ze deze petten ook te maken met een aanpasbare plastieke sluiting achteraan, dit volgens het one fits all principe. Deze petten kregen dus de naam snapback petten. Die naam kregen ze omdat de sluiting een soort van ‘snap’ geluid maakt als je hem open en dicht doet.

Deze pet lijkt ook heel hard op een trucker pet. Baseball caps, truckers caps en snapback caps hebben eigenlijk allemaal hetzelfde model. Her verschil zit hem in de sluiten, zoals eerder beschreven, en in de stof waarvan de pet gemaakt is. Baseball caps zijn gemaakt van katoen zijn beschikbaar in de standaardmaten voor petten. Snapback caps zijn ook vervaardigd uit katoen, maar hebben een plastieke sluiting aan de achterkant waardoor ze verstelbaar zijn in grote. Trucker caps hebben deze sluiten ook, maar deze petten zijn gemaakt van een soort plastieke gaas en hebben een voorkant van gestoffeerd schuim. Door dat gaas, ook wel mesh genoemd, heeft de pet een meer ademende werking.